2021-01-17 07:29:47• hírek • Blikk.hu

Így emlékszik Frajt Edit a Szomszédokra

Bár már húsz éve véget ért a Szomszédok, a közönség örökre a szívébe zárta a legendás teleregényt és szereplőit. Frajt Editet Szikszay Júliaként ismerte meg az ország, ő alakította a teleregényben Mágenheim doktor, azaz Kulka János kozmetikus feleségét. A színésznőt manapság ritkábban lehet látni a képernyőn, ám ma is szívesen játszana sorozatban.

Most is boldogan emlékszik a Szomszédokra, ám az akkori népszerűségük őt is meglepte.


– Mi, színészek sem gondoltuk, hogy ilyen sikeres lesz a produkció, pedig kéthetente ment a tévében, nem naponta, mint a mostani sorozatok. Akkoriban ennek az árnyoldalait is láttuk, hiszen szinte nem volt magánéletünk, bárhová mentünk, felismertek, megállítottak – mesélte a Blikknek a színésznő, aki nagyobb filmszerepeit a sorozat előtt kapta.


– Főként tévéfilmekben játszottam, ezeket pedig manapság nem gyártanak, így a sorozat óta nem kaptam nagyobb szerepet. Amikor ismétlik a Szomszédokat, azt onnan tudom, hogy olyankor felismernek az utcán. Egyébként inkább a hangom ismerős, hiszen sokat szinkronizálok. Nem tudnám letagadni magam, persze nem is akarom – tette hozzá nevetve Frajt Edit. – Nyilván nagyban függ a szereptől, de ha kapnék egy jó karaktert egy sorozatban, ma is ugyanolyan szívesen elvállalnám, mint akkor.


Frajt Edit egyik lányát, Julcsit Ábel Anita alakította a teleregényben, a kisebbiket, Flórát azonban saját lánya, Franciska játszotta.


– A lányom 12 éves volt, amikor vége lett a sorozatnak, játéknak fogta fel a forgatást. Nem vonzotta a színészi pálya, történelem–régészet szakon végzett az egyetemen – emlékezett Edit, akinek férje révén két 12 éves lányunokája is van, ám az utóbbi időben keveset látta őket.


– A vírushelyzet miatt régen láttuk őket, nagyon hiányoznak. Hetente egyszer mozdulok ki otthonról bevásárolni, rettentően hiányoznak az emberi kapcsolatok – mesélte, majd azt is hozzátette, hogy a szigorítások miatt a Szomszédok stábjával sem tudták megejteni az évente szokásos találkozójukat. – Ilyenkor nemcsak a színészek jönnek el, hanem az egész stáb. Megbeszéljük, kivel mi történt az elmúlt egy évben, és sztorizgatunk egy kicsit a régi dolgokról is. Ez karácsony táján szokott lenni, most sajnos elmaradt.


Frajt Edit néhány év kihagyás után tavaly ősszel tért vissza a színpadra a Kőszívű ember fiai című darabban, ám két előadás után közbeszólt a koronavírus, és egyelőre nem tudni, mikor mutatják be újra a darabot.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: